jueves, 15 de septiembre de 1977

Els ous de Gasolina (1977)


CARRER SANTA RITA (Foto cedida per Basseta).
Les cosines catalanes del Xato ens feren la visita en Festes i van arrasar en mitja esquadra. Com podeu veure, Berna i Juanjo no perdien el temps.
En aquest any podem constatar que l´entrada de la nostra quadrilla en la festa és una realitat, ja la tenim consolidada.

Després de portar un parell d´anys assenyalant l´absència i ganes de José Vicent Verdú “Basseta”, no podem deixar de significar que és en aquest any quan s´estrena com a fester, així com Juan José Avilés i Francisco Gisbert Picó “Veri”.



OLLETA
(Foto cedida per Paco Crespo).
Vicent Botifarra en "trance" i Paco de suport.

El final d´aquesta dècada, venia marcat per fortes polèmiques, sobretot polítiques i laborals, tot i que no sempre estiguera massa clar d´on venien ni què era el que pretenien; a la fi, solien acabar en despropòsits per a les nostres Festes. El passeig és un dels principals actes de les nostres Festes, així que cap altre millor per a fer un canvi radical i eixir aquest any els cristians el divendres per la vesprada (però a causa de la pluja va tenir que ser per la nit), i els moros isqueren el dissabte per la vesprada, del que es desprén que els “puristes” encara no tenien en les nostres festes la representació actual.

Doncs bé, com hem avançat, a l´hora del Passeig estava plovent, pel que es va optar per retardar l´horari d´eixida, i ens vam tindre que refugiar en les cases pròximes al depòsit d´aigües i al Patronato, deixant naturalment a la mercè de la pluja els carros i carrosses que la nostra comparsa disposava a lluir en l´acte. La nostra esquadra anava aquest any amb el vestit oficial negre, encara que no ens plantejavem eixir amb vestit especial, puix que eixir ja era tot un èxit.

PASSEIG (Foto cedida per Botifarra).
D’esquerra a dreta: Paco “Sandalio”, Claudio, Enrique, “Botifarra”, Pascual, Francisco Gisbert Picó “Veri”, Alfredo, “Berna”, “Xato”, Carlos “Ullet”, “Basseta” i Juanjo Avilés.


PASSEIG (Foto cedida per Llegum).
Erem massa gent per a una esquadra i alguns de la quadrilla van completar altra. Podem veure enmig a “Llegum” i Amadeo Albert Bort, i a la punta de la dreta a Jesús Reig i Pep Arques.

Aleshores Pepe “Gasolina” junt amb el seu nebot Paco “Cagamistos”, tenien per costum fer un carro o carrossa en la que traure als fills dels dos matrimonis, i aquest any duia d´adorn una cistella amb ous durs que estava preciosa.

Per desgràcia per a “Gasolina” i “Cagamistos”, no sols es va quedar a mercè de la pluja, sinó també de Toni “Llegum”, a qui amb el retard d´horari, li va aplegar l´hora de berenar, i mentre el miravem des del nostre refugi, Toni anava pelant un a un els ous i va deixar la cistella tan buida com les closques que quedaven.

Ni que dir té que Gasolina el volia castrar, i Llegum ni es va inmmutar (per què hi havia que inmutar-se, si tan sols es va limitar a berenar ?).

També tinguérem la nit del dissabte el primer streeptease integral a Ibi, a càrrec de “Barbarella”, amb el que ens vam guanyar una bona reprimenda en el sermó de la missa del diumenge (però en el zoco va estar fins al Sergent de la Guàrdia Civil, que no es va voler perdre l´espectacle).

OFRENA DE FLORS (Foto cedida per Dolores Oliver).
Carlos Vilaplana “Ullet” i Juan José Avilés Valls, amb Dolores Oliver, l’abanderada. Es nota que eren principiants i volien participar en tots els actes per a lluir el vestit nou i eixir en les fotos.

No hay comentarios:

Origen geográfico de las visitas al blog (a partir de la IP)

ip-location map zoom