miércoles, 23 de septiembre de 1981

Quatre dies de festa (1981)

Únicament a causa del servei militar que alguns de nosaltres continuàvem cumplint (per amor a la Pàtria,naturalment), tenim per a la nostra esquadra un any de vestit oficial, ja que Pasqual era un dels militars, i per aquella època si no es calfava el cap Pasqual per al vestit especial, doncs no hi havia vestit especial per a cap de nosaltres.

Aquest és un any que passarà a la història del nostre poble per haver aconseguit al cap de tant temps, el que els pobles veïns (sense ànim de fer comparacions, donat que són odioses), pareix que han obtingut sense massa esforç: un quart dia de festa.

El motiu d'aquest quart dia de festa és que en aquest any, el nostre poble celebra el 250 aniversari de la coronació de la "Mare de Déu dels Desemparats".

El que són les coses, de vegades no ens costa res fer d’alguna despesa extraordinària res ordinari, o una celebraciò la convertim en tradiciò; en canvi, altres que tants festers desitgen com és la celebració d'un quart dia de festes, no hi ha manera d'aconseguir-ho ja que hi ha mil i un impediments.

Doncs aquest any, com podem veure, es celebrà i no s'acabà el món ... "... amb l'Església hem topat, amic Sancho".

Tot Ibi és una celebració des de molt abans de les nostres festes patronals, als barris es construïen altars, es preparaven espectaculars acolliments per a la Mare de Déu dels Desemparats, i es respirava ambient de festa per tot arreu; en tots els actes, ja foren o no de Moros i Cristians.

Tonyi, l'abanderada, és la novia del nostre amic Paco Gisbert "el de Torrellano"(un artista de la nostra Festa, que va eixir amb nosaltres varios anys), i ella és disgustà prou, perquè els components de la comparsa no demostraven massa interés, a l´hora de comptar amb ella per arreplegar-la o deixar-la a sa casa.

PASSEIG (Foto cedida per Basseta).
D’esquerra a dreta: Enrique, Paco “Veri”, Llegum, Alfredo, Berna, Paco “Pedaços” (un infiltrat), Valentín Sarabia, Basseta, Botifarra, Claudio i Jesús de cabo.


ALARDO
(Foto cedida per Claudio).
Claudio i Pep Arques posant per a que el fotograf (Emilio Mariel) s’emportara el Tercer Premi en blanc i negre del Concurs Fotografic de la Comissió.
Al fons apareix Miguel Abad Seguí.

PROCESSO
(Foto cedida per Paco Gisbert Picó ).
L’artista resident en Torrellano va fer una Mare de Deu xicoteta per a la ofrena i els més formals de la quadrilla ajudaren a portar-la.

No hay comentarios:

Origen geográfico de las visitas al blog (a partir de la IP)

ip-location map zoom