viernes, 12 de septiembre de 1980

El Cop de Boro (1980)

Escuadra en la Diana (Foto cedida per Claudio). El cabo es Miguel Abad "El Alcoiá"


Poc podem dir d´aquest any, en el que alguns components de la nostra esquadra estaven en la mili. Motiu més que suficient per a no continuar amb la directiva de la comparsa, com haguera ocorregut d´estar la majoria a Ibi.

El zoco seguia estant al local de Boro (carrer Sant Roc i cantonada al desvío), igual que l´any anterior. No hi hagué disfressa de l´olleta, però es va substituir per un patinet de Coloma i Pastor que, segons diuen els que van estar presents, va ser molt divertit.

José Brotons “Pep Gasolina”, es va presentar com a president i formà la seua directiva. Posat que els números de l´any anterior no havien eixit massa rodons, i el dèficit rondava les 300.000,-ptes., aleshores, es va convidar a que pagàrem la creuà, i si després no podíem vindre a Festes, que s´ajustarien els comptes. Nosaltres per deferència, vam optar pel que Pep ens deia.

Alguns no vam vindre i els comptes es van ajustar: Pagaren més els que no isqueren a festes que els que ho feren. Era molt fàcil, si eixíes a Festes, com que eres militar pagaves la meitat de la derrama, i si no veníes pagaves la creuà sencera, més la part proporcional de despeses, més el dèficit de l´any anterior. Eixir suposava 9.000 Ptes., i no eixir 12.000, com si depenguera de nosaltres eixir o no.

Açò va provocar algunes discussions que en la seua majoria es van solucionar pagant a la comparsa, malgrat en alguna va fer que s´enfrontaren les raons, com va ser el cas de Carlos Vilaplana “Ullet”, que va optar per abandonar la comparsa per a sempre.

Seria un mer any de transició sinó haguera ocorregut allò inevitable:



Boro es queda amb el seu primer COP!

La licitació va ser molt interessant ja que va arribar a les 300.000,-ptes. d´abans, i no licitava Boro, sino el seu nom de palla que no era altre que Pasqual “Colau”, seguint les instruccions del germà de l´interessat, Pepe “El Maseret”. Com la xifra anava creixent, segons diuen els presents, Pasqual eixia al carrer (a demanar opinió) i tornava a entrar al local de la comparsa per a superar la xifra que s´havia aconseguit. Quan es va saber que el beneficiari era Boro, tots coincidiren en dir que si ho hagueren sabut, li haguera costat prou més quedar-se amb el Cop.

En Festes, Pep “El Maseret” i els seus amics, van preparar un carro molt masero, amb bones viandes i “refrescs” per a remullar la gola (posat que abans no estava açò perseguit), i Boro disparà al voltant de 35 kgrs. De pólvora. Tot un èxit.


PASEIG (Foto cedida per Claudio ). D’esquerra a dreta:
Claudio, Pep Arques, Xato, Llegum, Juanjo, Boro, Paco, Luis “El Carreté” i Enrique.
PASEIG (Foto cedida per Claudio ). La mateixa esquadra, pero Claudio en plena eufòria,
fent mèrits per a furtar-li el càrrec de cabo a Pasqual.

No hay comentarios:

Origen geográfico de las visitas al blog (a partir de la IP)

ip-location map zoom