domingo, 8 de mayo de 2011

DIA DEL AVIS DE 2011




Ahir va ser el Dia de l'Avis.
Un dels millors dies de l'any per a qualsevol fester.
Com sempre, iniciem el dia matinet. Café en l'antic "Don Cucurutxo". Des d'allí, a arreplegar a Mar, la nostra banderera i amb ella i la banda de música a esperar a les capitanies a la porta de l'ajuntament.
Mentres se celebrava la missa, nosaltres vam estar -per no trencar la tradició- en el Bar Maseros "tombant" alguns quintets de cervesa.
Ja va tot rodat.
Esmorzaret en la Glorieta, café a casa de Pusa, visita a l'àtic del Pascu Martínez i baixada al Corralet a menjar-nos una paella, que les cuineres fan tots els anys amb tota la seua saviesa.
La pluja va estar fent gestos durant, pràcticament tota la vesprada, però sense arribar a molestar cap acte dels previstos.
A l'hora de l'entrada, vam tindre un xicotet altercat. Berna no s'havia portat la manta per a la desfilada; Pedrito, en una mostra de generositat, se la va deixar i algú de la Comissió va decidir fer complir la llei sobre la bíblia i va expulsar a Pedrito. Els components de la Comissió es poden passejar per enmig de la desfilada amb l'uniforme que els dóna la reial gana, però si a algú se li oblida la manta, no tenen inconvenient a intentar amargar-li el dia.
Juanjo va estar hàbil i li va aconseguir una altra manta, amb la qual cosa Pedrito es va poder incorporar. Estàvem, pràcticament davant de l'Ajuntament quan Berna es va assabentar d'allò que s'ha succeït, i si s'eixia de l'esquadra per a buscar a Pedrito i donar-li la seua manta, podien haver tirat a tota l'esquadra per falta de components (hagueren quedat 6+cabo).
Bè, al terme, acudim a casa de Berna a berenar i descansar.
Processó, temperatura fresqueta i, ja amb la família, sopar en el Corralet.
Com sempre, un dia espectacular. Un verdader Avis dels Festes.
Vam trobar a faltar a José Juan que se trovaba a Alacant en sa mare que havía patit un accident, a Pepito qui s'encontrava a Benidorm prenent el sol i a Boro que ja es normal que pase del Avis.
Reitere novament, el dia de l'Avis és, per als festers, un dels millors dies de l'any... amb diferència.

No hay comentarios:

Origen geográfico de las visitas al blog (a partir de la IP)

ip-location map zoom